vrijdag 21 november 2008

Ding 13: Wiki

Tja, de echt nieuwsgierige mens KAN helemaal niet meer zonder: Wikipedia! Heerlijk ding, altijd onder mijn favo's (en binnenkort dus mijn Delicious). En natuurlijk is de info niet altijd betrouwbaar - gelukkig heb je niet alleen de Engelse en de Nederlandse maar ook de Franse en de Duitse. De Franse blijkt prachtige artikelen te hebben over b.v. gothiek. Met ill. en historische ontwikkelingen. De Engelse is vooral leuk voor de uptodate onderwerpen (altijd wat te lachen) en de Duitse is bijzonder rijk aan botanische onderwerpen.
En op vakantie naar Heech? Sjek dis out: http://fy.wikipedia.org/wiki/Heech
Ja werkt net als Haagse Harry: Hachtopleze!
En de 'grondbeginselen' kun je dus in vier (of vijf ;) ) talen naast elkaar lezen om te zien of het wel een beetje klopt. Oma heeft zelf nog even in de hele prille Nederlandse Wikipedia gebeund als kruidenvrouwtje, maar een item netjes formuleren kost een hoop tijd. Toen ze met formats gingen werken haakte Oma maar weer af. Toch wel erg leuk dat zoveel mensen wel de tijd nemen om volslagen vreemden wegwijs te maken in hun specialisme.
Overigens ben ik van mening: dat iedere info pc Wikipedia op het bureaublad zou moeten hebben.

3 opmerkingen:

Tjongejongen zei

over die laatste zin kunnen we nog wel eens een nootje kraken..

oma kaat zei

Pindanootje wellicht?

Unknown zei

Of een doppinda? ;o)

Leuk dat je ook naar wiki's hebt gekeken in andere talen. Zelf ben ik helemaal fan van Wiktionary: een woordenboek in een wiki gegoten inclusief grammaticale vervoegingen. Erg handig voor mijn cursus Italiano.

Wat leuk dat je in het begin hebt meegewerkt aan wikipedia! Hoe kwam Oma daar zo bij? En is het iets om weer op te gaan pakken na dit ding?