donderdag 29 januari 2009

ding # 22

Even een sprintje: zoals trouwe lezertjes wel zullen begrijpen is Oma wat achterop geraakt door hardware problemen. Dennis van het Acer callcentre heeft mijn zaak geescaleert bij zijn supervisor (hmmmmm Tom Poes, verzin een web2.0 woordenboek!) en belde mij gisteravond met een vrolijke boodschap: ja, ik krijg een nieuwe laptop. Wanneer kon hij nog niet zeggen, maar voor de zomervakantie. Halleluja!

Inmiddels gelezen dat al veel collegae de eindstreep hebben gehaald. Aan de ene kant prima, aan de andere kant: jammer, het is moeilijk nog een originele gedachte of mening te verzinnen die niet al in -tigfout te lezen is.

Wat mij opviel bij het lezen van de artikelen over ding 22: veel theoretisch geneuzel. Oppakken,bekijken, ziften, luisteren naar de klant en vooral: SAMENWERKEN!!!! De klant begrijpt er echt niets van, dat in 2009 nog altijd alle openbare bibliotheken eilandjes zijn met allemaal hun eigen regels, eigen systemen, eigen pasjes. En ook weer allemaal bezig het wiel 2.0 opnieuw uit te vinden.

Het is wel errug leuk natuurlijk om als lowly oproepkrachtje deze cursus te doen, en dan ook nog door die lieve 23dingen/Moeder aller Begeleiders te worden aangespoord om je ideeen over toepassingen in de bieb op je blog te zetten - maarruuuuuh ..... Zo gaan we het toch niet in het eggie doen he.
Natuurlijk moet de bieb mee in de stroom der dingen, natuurlijk moeten we ook vooral onze oude vertrouwde klanten blijven koesteren en vertroetelen (30 jaar lidmaatschap betaald, het is niet niks!) dus ook die tegenstribbelende collega's moeten zeker gehoord worden. Maar of en hoe de bieb nog zal bestaan in 2025? Laten vooral een paar competente biebpersonen zich in bibliotheek 2.0 verenigen, alles goed lezen en 1 lijn bepalen en toepassen. En niet weer ieder voor zich en God voor ons allen.
Yes u kan!

2 opmerkingen:

oud ding zei

Toch wel weer orginele gedachten bij die artikelen hoor! Goeie sprint! Nu nog de finish!

Unknown zei

Ik zou zeker niet het wiel 2.0 uit gaan proberen te vinden. Maar zoek juist die initatieven en mensen op die er al mee bezig zijn en haak daar bij aan.