zondag 13 januari 2013


Kathryn Littlewood: Het magisch receptenboek van Bakkerij Bliss. Jeugdboek, vanaf 10 jaar.

Men neme: een meisje van 12 jaar, afwezige ouders (duh!), een bakkerij, stoute maar lieve broers en een klein smerig zusje.
Extra: snufje magie.
Lezen gedurende 270 blz.

Waarom vind ik het dan niet lekker? Te veel uitgesponnen, te dikke lach-of-ik-schiet humor? Te klonterige formuleringen?
Dit boek heeft toch ècht alles in zich om een smakelijk geheel te worden.
Magie,  zo populair sinds Harry P., een hoofdpersoon die zo ongedefinieerd is dat iedereen er zich in kan verplaatsen, de bakrage (cupcakes, cupcakes, cupcakes). En toch vind ik er niks an.

Misschien juist omdat het allemaal zo ... bedacht is. Alsof het een kwestie is van een recept volgen om een populair kinderboek te schrijven.
Mw. Littlewood is tevens comedienne en actrice. Oma Kaat denkt daar het hare van. We zijn met bijna 7 miljard op aarde. Dan wordt het toch hoog tijd om je te realiseren dat er genoeg getalenteerden rondlopen. Cultiveer je eigen talent. Concentreer je op één ding goed doen.  Liefhebbers en amateurs zijn er genoeg. Homo universalis, aka de man (m/) die alles kan,  is echt zooo 15e eeuw.

Nee, dit boek is niet iets voor bij mijn kopje thee,  http://bookaunt.blogspot.nl/ denkt er anders over. Suikertante zeker.
 








Geen opmerkingen: